Новини Житомира, Бердичіва, Коростеня, Новоград-Волинського та Малина || Новости Житомира, Бердичева, Коростеня, Новоград-Волынского и Малина

На Бердичівському пивзаводі відкрили новий цех

До Дня міста на Бердичівському пивоварному заводі урочисто відкрили новий цех по розливу пива в ПЕТ-пляшки. Про роботу такої сучасної автоматизованої системи мріяв покійний Леон Ліпецький, котрий не одне десятиріччя очолював колектив пивоварів. Сьогодні мрію батька і справу його життя продовжив син, Володимир Ліпецький. За два роки, каже директор, пройшли етап від планування до запуску лінії.

Більше 9 тис. пляшок за годину проходить по автоматичній лінії, починаючи від видуву пляшок і завершуючи пакуванням. Без втручання людських рук інспектуюча машина відбирає з лінії, скажімо, незакорковані пляшки. Контролюють процес 5-ро фахівців, у яких 6-годинний робочий день. Якщо за добу пивзавод виробляє 80 тон пива, то значну половину його розливають саме тут…

Привітав із відкриттям нової лінії пивоварів міський голова Василь Мазур, який подарував, окрім подяки, головному меценату багатьох міських заходів та Дня міста великий символічний бокал, на якому напис про складові успіху бердичівського пива, де ключовими словами є вислів Леона Ліпецького про солод, холод і совість. Так-от, секретом успіху є, на переконання міського голови, солод рідної землі, холод мудрих розрахунків та совість роду Ліпецьких.

Із відкриттям нової осучасненої лінії привітали пивоварів народний депутат України Олександр Ревега; приїхали представники компанії «Укрпиво» на чолі з генеральним директором Галиною Кореньковою. З її слів, бердичівський пивзавод є зразком європейського рівня.

У п’ятницю, каже міський голова, коли прийдуть вклонитись на могилу Леона Ліпецького, їм буде про що звітувати. І для колективу пивзаводу, і до Дня міста – це насправді врочиста й важлива подія.

Джерело: www.trkvik.tv