Новини Житомира, Бердичіва, Коростеня, Новоград-Волинського та Малина || Новости Житомира, Бердичева, Коростеня, Новоград-Волынского и Малина

Безпечне вживання грибів

Пам’ятати потрібно, що гриби бувають не лише їстівні чи не їстівні, класифікація більш розгорнута, – розповідає начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Олександр Шпита.
Сумнівним грибам не місце у кошику і на столі, також лікарі забороняють купувати гриби на ринках, оскільки і у зібраних грибів є обмежений термін придатності. 

Термін придатності їстівних грибів 24 години, тобто прийшовши з лісу, з моменту зрізу гриба має пройти мінімум часу до його приготування – чи то сушка, чи то консервування чи приготування інших страв –  гриби зварити треба у той же день, коли назбирали, кип’ятіння грибів має бути 20 хвилин, це оптимальний час – каже Олександр Шпита, начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області.

У грибів є протипокази для вживання – діти в списку перші. Цього року уже зареєстрований один випадок отруєння грибами дитини 12 років.
Якщо ж отруєння грибами таки сталося – не лікуватись вдома, а одразу звертатись за допомогою до лікарів.

Джерело: sk1.tv