Новини Житомира, Бердичіва, Коростеня, Новоград-Волинського та Малина || Новости Житомира, Бердичева, Коростеня, Новоград-Волынского и Малина

Аліна Ващук: про нелегку справу тендітної жінки

У сучасних реаліях досить важко розпочати свою справу й стати конкурентоспроможним, особливо коли ти націлений на якість. Проте в Новограді є такі сміливці, які ризикнули й не помилились. 

Аліна Ващук — звягельчанка, до того ж мегапозитивна. Серед натовпу її легко впізнати, бо ніхто не зможе так щиро радіти життю як вона. Щаслива в шлюбі та має двох діточок — синочка 13 років та 10-літню донечку.

ЇЇ дитинство було звичайним, проте авантюрним. Колись маленьку Аліну друзі  називали бригадиром через її запальну вдачу. Вона з усмішкою згадує дитинство, бо завжди шукала пригод, нових вражень та щоб було з чого посміятися. Впевнена, що саме тоді загартувала в собі лідерські якості та здатність вперто йти до мети. 

Аліна навчалась у Рівненському інституті слов'янознавства на факультеті міжнародних відносин. Розповідає, що працювала в різних сферах: адміністрування, ресторанний бізнес, продаж, управління персоналом, але хотілось чогось незвичайного, особливого.

Аліна має хорошого друга з Чехії — Вашика Журая, який виробляє крафтове пиво й став пізніше її партнером. Починалось все зі звичайних розмов про сир та європейські технології приготування. Друзі мріяли створити винятково натуральний продукт без домішок та консервантів. Аліна розповідає, що то була точка відліку для їхньої спільної справи.

Аліна перейняла багато давніх рецептів, бо часто подорожувала на Закарпаття. Згадує, як одного разу приїхала до старенької мольфарки, яка не тільки поділилась досвідом, а ще й подарувала невеличкий записничок зі стародавніми рецептами й секретами сироваріння. Опісля, пан Вашик почав втілювати старі технології, які дозрівають ще й досі.

Почалась справа із двох каструль. Треба було спробувати відтворити хоча б деякі рецепти, щоб зрозуміти, чи ми зможемо

Вони ризикнули. Жінка розповідає, що часто отримували дзвінки від постачальників хімічних домішок та консервантів зі словами зневаги, буцімто "у вас нічого не вийде" або "ви все одно перейдете на хімію". Аліна зізнається, що спершу дуже засмучувалася, але згодом це стало своєрідною мотивацією — був шанс довести, що натуральні продукти це не лише реально, а й смачно. Підприємці виготовляють крафтові сири, що абсолютно без домішок.

Тепер, коли підприємство оформили торговою маркою під назвою "Доріан Грей", Аліна займається реалізацією товару, а пан Вашик його виготовленням. Вони мають невеличке приміщення на 5 секторів у Рівному, бо кожен вид сиру потребує різних умов. Підприємці постійно шукають нові рецептури та вдосконалюють набуті. 

 

Весь досвід у сироварінні Аліна збирала сама: про щось читала, щось куштувала, щось сподобалось, а щось — ні. Нині продукцію "Доріан Грей" вона розповсюджує в Новограді самостійно, проте потай розповіла, що мріє відкрити невеличкий магазинчик, щоб усі могли спробувати натуральні й вишукані сири чи то з червоною пліснявою, чи то з блакитною або з шаром попелу.

Підприємці організовують виставки сирів по всій Україні на фестивалях, концертах та ярмарках.

 

На питання "Як розбираєтесь у всіх видах сирів?" Аліна відповідає, що спочатку було складно, проте вона впевнена — "той, хто хоче вчитися, — навчиться".

Займайтесь тим, що дійсно дарує задоволення, бо лише так результат перевершить очікування

Реалізовуючи будь-яку справу, мусимо впевнитись, що це справа не одного дня. Лише переживши невдачі, помилки та перепони можна удосконалюватися. 

 

Джерело: novograd.city